Om Trollklang

Erik Johansen

Trollklang består av tre godt voksne fedre, bestefedre og Onkel-kamerater: Erik Johansen, Ivar Hovden og Odd Erik Østerås. Disse Onkel-kameratene bedriver barne-underholdning rett og slett fordi de synes det er gøy. Dessuten er det som de selv sier: "herlig avvekslende i forhold til det arbeidet vi driver med til vanlig". Det er nemlig ikke alle artister forunt og ha et så spontant, levende og engasjert publikum.

Erik, også kjent som Onkel Snurretulleball, er melodimaker, eventyr og tekstforfatter, men overlater selve utrykket og arrangementet av låtene til Ivar og Odd Erik. Erik har tidligere utgitt to barnebøker på Liv Forlag, Forlagshuset i Vestfold. (Prins Godhjerta av Huttentuttentei, og  Froskeballetten)

Ivar Hovden

Ivar og Odd Erik har begge en fortid fra New Jordal Swingers som herjet hitlistene og Norsktoppen på 70- og 80- tallet.  

Ivars musikalske karriere startet på 1960 tallet hvor han spilte i flere ulike band. Tidlig på 1970 tallet ble han med i legendariske Undertakers Circus samt var med i etableringen av New Jordal Swingers. Ivar er multi-instrumentalist og spiller ved siden av sitt hovedinstrument saksofon også keyboard og gitar.

Odd Erik Østerås

Odd Erik var også med i New Jordal Swingers fra starten av. Han spiller gitar, bassgitar og bidro ofte som vokalist.  Som medlem i Rock`n Roll Team og senere i Country Team har han musikalsk samarbeidet med og backet kjente artister som Per"Elvis" Granberg, Ottar "Big Hand" Johansen og Lillian Askeland. Odd Erik har ved siden av musiker-karrieren også drevet sitt eget malerfirma.

De har som Erik sier: "meget velutviklede kommersielle ører og er i så måte mitt musikalske alibi. Når de er enige om at en låt fungerer, så holder det i bøtter og spann".

Ivar Hovden i sin ungdoms glans, her fra Undertakers Circus og New Jordal Swingers tidlig på 70 tallet.